ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ MANAGER
ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΜΕΣΩ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ KAI ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ

Προφανώς, η εκπαίδευση, από τη φύση της, δεν μπορεί να αλλάξει στάσεις και συνήθειες. 

Η καθοδηγητική συμβουλευτική (coaching) είναι αυτή που βοηθά στην αλλαγή και στην οικοδόμηση νέων στάσεων και συνηθειών που θα σας επιτρέψουν να πετύχετε τις επιθυμητές αλλαγές, την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την επίτευξη των στόχων σας. 

Μέσω της καθοδήγησης (coaching), αξιοποιείτε και ενισχύετε τα δυνατά σας σημεία και τις στάσεις και συνήθειες που σας εξυπηρετούν, ξεπερνάτε εμπόδια, βρίσκετε εκείνους τους τρόπους υλοποίησης και εφαρμογής που σας ταιριάζουνε καλύτερα, εξελισσόσαστε και τελικά επιτυγχάνεται η ενδυνάμωσή σας (empowerment)

Σχετικές έρευνες αποδεικνύουν και ποσοτικά ότι η εκπαίδευση που συνδυάζεται με καθοδήγηση έχει πολλαπλάσια θετικό αποτέλεσμα. Συνεπώς, η καθοδήγηση (coaching) αναδεικνύετε σε μία σημαντική διαδικασία για την επίτευξη της ανάπτυξη και εξέλιξης των ανθρώπων, καθώς συμβάλλουν στη διαμόρφωση και υιοθέτηση των απαραίτητων στάσεων και συνηθειών που υποστηρίζουν και διευκολύνουν την εφαρμογή των νέων γνώσεων και ικανοτήτων.

Η καθοδήγηση είναι μια διαδικασία και όχι απλά ένας οδηγός και αφορά το ταξίδι, όχι τον προορισμό. Η καθοδήγηση δεν είναι μία γραμμική προσέγγιση του θέματος που διαπραγματεύεται, αλλά μία ευέλικτη διαδικασία που στην προσέγγιση της κινείται πίσω και εμπρός. 

Η καθοδήγηση έχει να κάνει με την ενεργητική ακρόαση και την ενσυναίσθηση για τον πελάτη, την διερεύνηση της πορείας που θέλει να πάρει ο πελάτης μέσω ερωτήσεων και όχι μία διαδικασία υποδείξεων και επιβολής της πορείας που θα πάρει ο πελάτης. Σε αυτή την διαδικασία δεν γίνονται υποδείξεις. 

Στις συνεδρίες καθοδήγησης δίνονται διάφορες επιλογές, ώστε ο πελάτης να καταλήξει σε τουλάχιστον 3 επιλογές μέσα από μια διαδικασία αξιολόγησης. Σε αυτή την διαδικασία ο καθοδηγητής (coach) μένει ουδέτερος και δεν δείχνει συναισθήματα. Αντιθέτως διευκολύνει τον πελάτη να διευρύνει την αντίληψή του και να τον «ανοίξει» για να καταθέσει τη δική του ιστορία πώς οραματίζεται τη διαδρομή του προς την επιτυχία.

Στις συνεδρίες καθοδήγησης που υλοποιούνται χρησιμοποιούνται διάφορα στάδια, βήματα και εργαλεία για να κατανοήσει ο πελάτης τα βήματα του ταξιδιού του. Σε τι διαφέρουν οι δικές μας συνεδρίες; 

Μέσω του συνδυασμού διαφορετικών προσεγγίσεων, της ευελιξίας και της χρήσης μιας ποικιλίας εργαλείων υποστήριξης και αξιολόγησης βοηθούμε πιο στοχευμένα να υποστηρίξουμε τον πελάτη να οδηγηθεί στον προορισμό του.

Πρόγραμμα συμβουλευτικής καθοδήγησης σε τρεις (3) μήνες.

Μια ολιστική προσέγγιση στις ανάγκες ανάπτυξης τόσο στη ζωή σας, όσο και στην εργασίας σας. Το πρόγραμμα θα επιταχύνει τη δική σας προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη. Θα συντονισθεί η ακόλουθη προσέγγιση:

· Συνεδρία έναρξης και εντοπισμού.

· 3Χ7 συνεδρίες Ανάπτυξης κατανεμημένες κατά τη διάρκεια της περιόδου των 3 μηνών. 1 Σκοπός, 3 Στόχοι, 9 ενέργειες!

· 3 συνεδρίες καθορισμού στόχων στην αρχή κάθε μήνα για καθορισμό 3 ενεργειών και 3 συνεδρίες ελέγχου και προσαρμογής στο τέλος κάθε μήνα (Τι πήγε καλά. Τι μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω).

· Πλήρης υποστήριξη και παρακολούθηση, παρακίνηση και παρακολούθηση και διαρκή επικοινωνία με ηλεκτρονική αλληλογραφία καθ’ όλη τη διάρκεια των 3 μηνών.

· Στο τέλος του προγράμματος ολοκλήρωση, αξιολόγηση και επιβεβαίωση του περαιτέρω σχεδίου δράσης για τους επόμενους 3 μήνες.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.xakadimia.com.gr και ζητήστε να έχουμε μαζί χωρίς καμία επιβάρυνση μία πρώτη συνάντηση γνωριμίας.

Είμαι στη διάθεσή σας, να σας συνοδεύσω να φτάσετε στην επιθυμητή κατάσταση! Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο xagrogiannos@xakadimia.com.gr

Ένας καλύτερος Manager