Το παράδοξο του χρόνου και ότι η διαχείριση του χρόνου που είναι μύθος.

27 Οκτωβρίου, 2023
xAkaΔimia

Το ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, η νέα προσέγγιση στον χρόνο που θα αλλάξει τη ζωή σας

Κάθε σπουδαία επιλογή σας — κάθε σημαντική απόφαση που παίρνετε – καθορίζεται από μια δύναμη που λειτουργεί βαθιά μέσα στο μυαλό σας: 

Η οπτική σας γωνία για το χρόνο – η εσωτερική, προσωπική σας ζώνη ώρας. 

Αυτή είναι η δύναμη με τη μεγαλύτερη επιρροή στη ζωή σας, αλλά ουσιαστικά την αγνοείτε. Μόλις συνειδητοποιήσετε την προσωπική σας ζώνη ώρας, μπορείτε να αρχίσετε να βλέπετε και να διαχειρίζεστε τη ζωή σας με νέους συναρπαστικούς τρόπους.

Στο “The Time Paradox”, οι Dr. Zimbardo και Boyd βασίζονται σε τριάντα χρόνια πρωτοποριακής έρευνας για να αποκαλύψουν, για πρώτη φορά, πώς η ατομική αντίληψη του χρόνου σας διαμορφώνει τη ζωή σας και τέλος, διαμορφώνεται από τον κόσμο γύρω σας. Επιπλέον, αποδεικνύουν ότι οι ζώνες ώρας σας και κάθε άλλου ατόμου αλληλεπιδρούν για να δημιουργήσουν εθνικές κουλτούρες, οικονομικά και προσωπικά μοτίβα.

Ρωτήστε λοιπόν τον εαυτό σας:

  • Σας φέρνει η μυρωδιά των φρεσκοψημένων μπισκότων αναμνήσεις από την παιδική σας ηλικία;
  • Πιστεύετε ότι τίποτα δεν θα αλλάξει ποτέ στον κόσμο σας;
  • Πιστεύετε ότι το παρόν περιλαμβάνει τα πάντα και το μέλλον και το παρελθόν είναι απλές αποσπάσεις προσοχής;
  • Φοράτε ρολόι; Κοιτάτε το υπόλοιπο του λογαριασμού σας και κάνετε λίστες υποχρεώσεων καθημερινά;
  • Πιστεύετε ότι η ζωή σας πάνω στη γη είναι απλώς προετοιμασία για τη μετά θάνατον ζωή;
  • Μοιρολογείτε για αποτυχημένες σχέσεις;
  • Είστε η “ψυχή” σε κάθε πάρτι; Είστε πάντα αργοπορημένος; Πάντα γελαστός και πάντα χωρίς χρήματα;

Αυτές οι δηλώσεις είναι αντιπροσωπευτικές των επτά πιο συνηθισμένων τρόπων με τους οποίους οι άνθρωποι σχετίζονται με τον χρόνο, καθένας από τους οποίους όταν φτάνει στα άκρα του, δημιουργεί οφέλη ή παγίδες.

Το “Time Paradox” είναι ένα πρακτικό σχέδιο για τη βελτιστοποίηση του συνδυασμού των χρονικών αντιλήψεων σας, ώστε να αξιοποιείτε στο έπακρο κάθε λεπτό στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σας δίνει συναρπαστικές εμπειρίες για τη δύναμη και τα παράδοξα του χρόνου στον σύγχρονο κόσμο. Ανεξάρτητα από την προοπτική του χρόνου σας, βιώνετε αυτά τα παράδοξα. 

Μόνο με την κατανόηση αυτής της νέας ψυχολογικής προσέγγισης των ζωνών ώρας, θα μπορέσετε να ξεπεράσετε τις διανοητικές προκαταλήψεις που σας κρατούν πολύ δεμένους με το παρελθόν, πολύ εστιασμένους στην άμεση ικανοποίηση ή ανθυγιεινά κολλημένους με τους μελλοντικούς σας στόχους. Ο χρόνος περνά ό,τι κι αν κάνετε. Είναι λοιπόν στο χέρι σας να τον ξοδέψετε με σύνεση και να τον απολαύσετε στο έπακρο.