Καλλιόπη Οικονομοπούλου

Καλλιόπη Ι. Οικονομοπούλου

Business Coach & Trainer
Ανώτερη Διεθνής Εισηγήτρια
 

Η Καλλιόπη Οικονομοπούλου γεννήθηκε στο Σικάγο των ΗΠΑ, μεγάλωσε και σπούδασε στην Ελλάδα. Οι σπουδές της ξεκίνησαν στο ΕΚΠΑ από όπου είναι απόφοιτος Φαρμακευτικής και έχει δίπλωμα στη Διοίκηση  Επιχειρήσεων. Συνεχίστηκαν στο Hellenic American University από όπου πήρε το MBA της με εξειδίκευση στο Ανθρώπινο Δυναμικό, στο Kingstown University της Ιρλανδίας όπου απέκτησε το Advanced Diploma in Executive and Business Coaching. Συνεχίζει την εξέλιξη και εκπαίδευσή της παρακολουθώντας σεμινάρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και όλων των νέων δεδομένων του Coaching του εξωτερικού (Tony Robbins, Jack Canfield).

Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία από το χώρο των φαρμακείων όπου είχε την ευκαιρία να εφαρμόσει τις γνώσεις της στην υγεία και να μάθει το χώρο της λιανικής και ειδικής πώλησης. Το 2007 μεταπήδησε στο χώρο των φαρμακευτικών εταιρειών και εργάστηκε επί 10ετίας σε μεγάλη πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία (Novartis). Ξεκίνησε από τη θέση του Επιστημονικού Συνεργάτη και πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε ρόλο Manager. Στα χρόνια που έμεινε στην εταιρεία κατείχε θέσεις Manager πωλήσεων σε διαφορετικές θεραπευτικές κατηγορίες και επίπεδα στην ιεραρχία. Επιλέχθηκε, αξιολογήθηκε και  εκπαιδεύτηκε ενδοεταιρικά  για να αποκτήσει και το ρόλο της μοναδικής Coach & Mentor για όλα τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας.

To 2012 συμμετέχοντας η ίδια σε μια εκπαίδευση Management στο Μόναχο ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το Coaching και τα οφέλη που αυτό μπορεί να φέρει στο άτομο και στην εταιρεία και αναζήτησε τους τρόπους που αρχικά να το σπουδάσει και στην συνέχεια να το εκμεταλλευτεί ως εργαλείο για την ανάπτυξη των ομάδων της και των άλλων της εταιρείας. Για να ενισχύσει τις γνώσεις και να εμβαθύνει στο αντικείμενο έχει παρακολουθήσει και θέσει σε εφαρμογή στη διάρκεια των χρόνων που ακολούθησαν και τα παρακάτω σεμινάρια: Train the Trainer, Benchmarking, 8 Skill Coaching, Resilience, Sales Skills Development, Leadership Skills Development (I & II), Leading at the Frontline (I & II), Leadership skills, Negotiations skills, Communication Skills, Project Management, Time management,  Mindfulness coaching 

Το 2016 αποχώρησε από την εταιρεία για να ασχοληθεί ως freelancer Coach και Trainer και παράλληλα δημιούργησε και το δικό της φαρμακείο. Έχει συνεργαστεί με εταιρείες της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου για να παρέχουν επιτυχημένα προγράμματα εκπαίδευσης  προσωπικού σε μεγάλες Ελληνικές και πολυεθνικές  εταιρείες (όπως Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, Glaxo SmithKline, Bayer, Astellas, Johnson & Johnson, BMS). Έχει επίσης διοργανώσει και πραγματοποιήσει σεμινάρια ανοικτά σε κοινό σε θέματα Business (Sales. Leadership, Coaching and Mentoring).

Απολαμβάνει να δουλεύει με ανθρώπους , να τους στηρίζει και να τους εμπνέει να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους αναπτύσσοντας δεξιότητες και δυνατά χαρακτηριστικά τους. Ο σεβασμός προς τους συνεργάτες της, η ενεργητική ακρόαση, η διορατικότητα, η συνεργατικότητα, το κέφι και η επιμονή αποτελούν κάποια από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον τρόπο δουλειάς της.