Η τράπεζα του χρόνου

27 Οκτωβρίου, 2023
xAkaΔimia

Φαντάσου ότι υπάρχει μία τράπεζα, η οποία κάθε μέρα  καταθέτει στον λογαριασμό σου το ποσό των 86.400€

Αυτή η περίεργη τράπεζα δεν μετράει το υπόλοιπο του λογαριασμού σου από τη μία μέρα στην άλλη. Κάθε βράδυ σβήνει από τον λογαριασμό σου ότι δεν έχεις ξοδέψει. 

Τι θα έκανες σ’ αυτήν  την περίπτωση; Φαντάζομαι ότι δεν θα άφηνες υπόλοιπα  για την άλλη μέρα. Λοιπόν, ο καθένας από εμάς έχει δοσοληψίες μ’ αυτή την τράπεζα. Το όνομα της είναι Χρόνος. 

Κάθε μέρα αυτή η τράπεζα καταθέτει στον προσωπικό μας λογαριασμό 86.400 Δευτερόλεπτα. Κάθε βράδυ αυτή η τράπεζα σβήνει από τον λογαριασμό μας και θεωρεί χαμένο όσο χρόνο δεν έχουμε επενδύσει σε κάτι ωφέλιμο. Αυτή η τράπεζα δεν μεταφέρει λογαριασμούς από τη μια μέρα στην άλλη. Κάθε βράδυ σβήνει το υπόλοιπο της κατάθεσης κάθε μέρας. Αν δεν χρησιμοποιείς την κατάθεση σου όσο διαρκεί η μέρα, εσύ είσαι αυτός που χάνει. Δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω. Δεν υπάρχουν πιστώσεις για την επόμενη μέρα, πρέπει να ζεις το σήμερα με τη σημερινή κατάθεση που έχεις στη διάθεση σου. Γι’ αυτό , μια καλή συμβουλή είναι να επενδύεις τον χρόνο σου με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίσεις το καλύτερο για την υγεία,  την ευτυχία, και την επιτυχία. Το ρολόι δεν σταματάει να δουλεύει κι εσύ πρέπει να αξιοποιήσεις τον χρόνο στο μέγιστο κάθε μέρα.

  • Για να καταλάβεις την αξία του χρόνου ρώτα κάποιον μαθητή που έκανε δυο φορές την ίδια τάξη.
  • Για να καταλάβεις την αξία ενός έτους ρώτα μια μητέρα που μόλις έχει γεννήσει.
  • Για να καταλάβεις την αξία μιας εβδομάδας ρώτα τον εκδότη ενός εβδομαδιαίου περιοδικού.
  • Για να καταλάβεις την αξία μιας ώρας ρώτα τους εραστές που περιμένουν να συναντηθούν.
  • Για να καταλάβεις την αξία ενός δευτερολέπτου ρώτα κάποιον που λίγο έλειψε να  πάθει ατύχημα.
  • Για να καταλάβεις την αξία ενός δέκατου του δευτερολέπτου ρώτα έναν αθλητή που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Φύλαξε κάθε στιγμή που ζεις και ο θησαυρός που θα αποκτήσεις θα έχει μεγαλύτερη αξία αν τον μοιράζεσαι με κάποιο σημαντικό άτομο, τόσο σημαντικό ώστε να του αφιερώνεις τον χρόνο σου… και θυμήσου ότι ο χρόνος δεν περιμένει κανέναν.